KM21 Artist Talk: Tala Madani

14 mei 16:00 uur
Aula - Kunstmuseum Den Haag
Gratis toegang (exclusief toegang tot KM21)
Registeren


Op zaterdag 14 mei organiseert KM21 een Artist Talk met Tala Madani. Aan de hand van Madani’s werk wordt gesproken over hoe figuren als de ‘every man’ en de ‘shit mom’ die steeds terugkeren in haar werk zijn ontstaan en waar zij voor staan. Ook wordt er gesproken over wat maakt dat Madani naast schilderen ook is gaan werken met animatie en hoe zij er steeds weer in slaagt via donkere humor dreigende en sinistere thema’s aan te snijden.

Madani wordt geïnterviewd door Yasmijn Jarram, conservator van KM21.

Registeren

Solotentoonstelling Tala Madani
KM21 organiseert de Artist Talk naar aanleiding van de opening van de eerste grote solotentoonstelling van Madani in Nederland, te zien vanaf 14 mei in KM21.

In donker-humoristische schilderijen en animaties verbeeldt Tala Madani (1981) raadselachtige scènes met uitgesmeerde vrouwfiguren, ventilators en onheilspellende schaduwen. Haar werk kenmerkt zich door ongemakkelijke humor waarin afkeer samengaat met empathie, en intimiteit met het groteske. Madani verbeeldt primaire gevoelens en verlangens, ongehinderd door conventies en sociale normen. De tentoonstelling combineert schilderijen – waarvan een deel nieuw werk - met animaties die de spanning tussen komedie en vernedering accentueren. 

Lees meer over de tentoonstelling

NU IN FOTOMUSEUM

Judith Joy Ross

Toegankelijk met KM21 ticket.

Lees meer

Nu in Fotomuseum

Rein Jelle Terpstra

Toegankelijk met KM21 ticket.

Lees meer

Shop online

Museumshop

Bezoek onze webshop Kunstmuseumshop.nl.

Lees meer