Museumnacht

Verwonder je in KM21 over de gloednieuwe tentoonstelling Moshekwa Langa, waarin hij maakt tekeningen, collages, foto’s, schilderijen, video’s en installaties. Zijn persoonlijke geschiedenis loopt hier als een rode draad doorheen. Opgegroeid in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid - het systeem van rassenscheiding tussen 1948 en 1990 - staan thema’s als ontheemding, verplaatsing en identiteit centraal in Langa’s poëtische werk. Daarnaast is de Gember Lounge de plek voor een drankje met doorlopende cocktails. In het aaneengesloten Fotomuseum Den Haag sta je oog in oog met bijzondere kunstenaarsportretten door onder meer W.F. Hermans, Rein Jelle Terpstra en Bruno van den Elshout.

Cocktailbar: doorlopend

Ben je na een bezoek aan de tentoonstelling, workshop of dansen toe aan een beetje rust? Cheers! Want in Gember worden deze avond de lekkerste cocktails geserveerd.

Kidsfluencer Starterkit (Uit Het Gareel): 20.00 - 00.00

'We need to get your views up. Make them love you!' Stap in de installatie van kunstenaar Lotte Ottevanger en plotsklap ben je een kind dat moet zorgen voor meer clicks en views op Instagram en TikTok. Zittend voor een green screen hoor je stemmen die je continu vertellen dat het beter moet. Met de installatie Kidsfluencer Starterkit bevraagt Lotte Ottevanger hoe het is kidsfluencer te zijn.

Uit Het Gareel

Voor Museumnacht 2022 werkt KM21 samen met Uit Het Gareel, een initiatief dat zich inzet voor het ontwikkelen van talent, stad en ontmoeting. Met meerdere delen in het programma door Uit Het Gareel gecureerd, wordt Museumnacht een onmisbare event. Door kunst en muziek te combineren worden beide werelden gevierd en komt KM21 op de nacht van 8 oktober nog meer tot leven.

Tickets en meer informatie

Fotomuseum programma

Now on view at Fotomuseum

Parents

Accessible with KM21 ticket.

Read more

Now on view at Fotomuseum

Rein Jelle Terpstra

Accessible with KM21 ticket.

Read more

Tickets en info

Museumnacht

Zaterdag 8 oktober vanaf 20 uur tot na middernacht

Read more

Shop online

Museumshop

Visit our brand new webshop Kunstmuseumshop.nl.

Read more