Toegankelijkheid

KM21 wil dat iedereen zich welkom voelt. Helaas is het gebouw niet altijd even toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Op deze pagina lees je meer over de toegankelijkheid van het gebouw.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

KM21 is bereikbaar met tram 17 en bus 24. Tramlijn 17 is toegankelijk voor mensen met een beperking. De afstand van tramhalte tot hoofdingang is ongeveer 50 meter. Bus 24 is wel toegankelijk. Alleen de scootmobiel kan niet mee met de bus, vanwege omvang en draaicirkel. Helaas mag de elektrische rolstoel bij de HTM-bussen nog niet mee. De aankomsthalte van bus 24 is ongeveer 215 meter van de hoofdingang.

Parkeren

Reis je met de auto naar het museum? Het naastgelegen Kunstmuseum beschikt over twee gehandicaptenparkeerplaatsen direct voor de hoofdingang. Hier kan met een gehandicaptenparkeerkaart gratis geparkeerd worden. Deze liggen op 100 meter van de ingang van KM21. Indien de parkeerplaatsen bezet zijn, kun je alleen op straat parkeren. Er zijn geen parkeergarages met aangepaste parkeerplaatsen in de nabijheid.

Taxi

Er is helaas geen vaste taxistandplaats voor het museum. De chauffeur kan de auto tijdelijk parkeren op de plaatsen voor touringcars, die zich direct voor de hoofdingang bevinden.

Entree en entreegebied

Hellingbaan

Om bij de ingang te komen, moet je een hellingbaan betreden. Deze hellingbaan heeft geen uitrustplekken en is relatief stijl (stijgingspercentage 5,2% - 8,7%). Wij helpen je graag bij de betreding van de hellingbaan. Bel je hiervoor voorafgaand aan jouw bezoek of als je voor de ingang staat: 070 - 338 12 197. Een medeweker helpt je dan bij de betreding van de baan.

Bij binnenkomst moet je twee deuren door. De buitendeur heeft een breedte van 87 cm, de binnendeur van 78 cm. De binnendeur kan worden verbreed. Een medewerker helpt je graag bij het openen en verbreden van beide deuren.

Toiletten

Het museum beschikt over een aangepaste toilet. De deuropening heeft een breedte van 87 cm. De toiletruimte heeft een afmeting van 184 x 272 cm. Helaas is de manoeuvreerruimte beperkt, tussen wastafel en muur is dit 130 x 150 cm. Er is geen officiële verschoningsruimte voor volwassenen. Het toilettenblok bevindt zich op niveau -1. Je kan ze bereiken via de lift.

Lift

Er is een centrale lift die je naar alle niveaus brengt. De lift bevindt zich tegenover de kassabalie. In de tentoonstellingszalen zijn niveauverschillen die met een lift te bereiken zijn. Deze lift bevindt zich helemaal achterin de zalen, enigszins uit het zicht van de grote zalen. Kan je de lift niet vinden, vraag dan zeker een medewerker om hulp.

Tentoonstellingszalen

De meeste tentoonstellingszalen zijn ruim opgezet en er zijn brede paden. Helaas zijn er relatief veel zware deuren die met de hand dienen te worden geopend. Spreek het personeel in de zalen zeker aan als je hulp wenst. Wij helpen je graag.

In het museum is er beperkte zitgelegenheid. Per tentoonstelling kan dit wisselen. Het museum heeft geen museumstoeltjes beschikbaar.


Voor vragen, suggesties en klachten, mail naar: info@km21.nl.