Nu te zien

Carla Klein

Carla Klein schildert ruimtes en gebieden zonder mensen. In vaak grote olieverfschilderijen verkent en verbuigt ze ons beeld van de werkelijkheid.

Lees meer

Verwacht

2024

+

Pamela Phatsimo Sunstrum

Pamela Phatsimo Sunstrum maakt tekeningen, schilderijen, installaties en animaties. Haar werk refereert aan mythologie, geologie en theorieën over de aard van het universum.

Lees meer

Magali Reus x T.A.C. Colenbrander

Magali Reus (1981) is al jaren bewonderaar van het oeuvre van vormgever T.A.C. Colenbrander (1841-1930), die wordt gezien als een van de grondleggers van de Art Nouveau in Nederland. Ondanks het grote

Lees meer

Geweest

2023

+

Tai Shani

Tai Shani schept utopische werelden. In kleurrijke decors en opstellingen combineert ze abstracte, geometrische vormen met sensuele, bloemrijke motieven die refereren aan spiritualiteit, occultisme

Lees meer

Samara Scott

Samara Scott maakt beklemmende installaties met gebruikte spullen en materialen, gefascineerd door de geschiedenis, nostalgie en angsten die ze oproepen. Voor haar eerste Nederlandse

Lees meer

Tijdelijk gesloten

Lees meer

2022

+

Basim Magdy

Ruïnes, astronauten en raketten, vliegtuigen, soldaten, kranen en modernistische constructies; Basim Magdy (1977, Egypte) onderwerpt ons aan een satirische blik op de wereld.

Lees meer

Moshekwa Langa

KM21 presenteert een solotentoonstelling van de kunstenaar Moshekwa Langa. De tentoonstelling opent op 3 september 2022.

Lees meer

TALA MADANI

In donker-humoristische schilderijen en animaties verbeeldt Tala Madani (1981) raadselachtige scènes met uitgesmeerde vrouwfiguren, ventilators en onheilspellende schaduwen. KM21 brengt Madani’s

Lees meer

2021

+

Oscar Murillo

Een site specific installatie met een nieuwe serie van grootschalige schilderijen, waarvoor Oscar Murillo zich liet inspireren door de wereldberoemde waterlelies van de Franse schilder Claude Monet.

Lees meer

Caroline Walker

Met filmische, geëngageerde blik registreert de vanuit Londen opererende, Schotse kunstenaar het dagelijks leven van vrouwen in haar omgeving.

Lees meer

Mickey Yang

Mickey Yang maakt poëtische installaties bestaande uit audio, video en sculpturale elementen.

Lees meer

2020

+

Lisa Brice

“As a figurative painter it is significant that historical figuration seems invariably created by white men for an audience of predominantly white men.” - Lisa Brice

Lees meer

Kati Heck

Met gevoel voor humor en absurditeit ontleedt Kati Heck de wereld om zich heen en herschept een geheel eigen universum.

Lees meer

Vordemberge Gildewart Award 2020

De prijs is een initiatief van de Vordemberge-Gildewart Stichting, opgericht ter nagedachtenis van de Duits-Nederlandse De Stijl-kunstenaar.

Lees meer

2019

+

Emma Talbot

Het werk van Emma Talbot verkent het menselijke bestaan als een droomachtige, soms beklemmende ervaring tussen bewust -en onderbewustzijn, het alledaagse en het mythische.

Lees meer

Een ongewone wandeling

In uiteenlopende vormen onderzocht de Nederlandse kunstenaar Krijn Giezen (1939-2011) de relatie tussen mens en natuur.

Lees meer

Helen Dowling

Uit een veelheid aan beelden creëert de Britse kunstenaar Helen Dowling videowerken met een hallucinante aantrekkingskracht.

Lees meer

2018

+

Shirin Neshat

Shirin Neshat richt zich in haar werk op het spanningsveld tussen haar roots en de westerse cultuur en de rollen van man en vrouw.

Lees meer

Geluidsgolven

Componist, muziektheatermaker en beeldend kunstenaar Dick Raaijmakers (1930 - 2013) geldt als een grote vernieuwer.

Lees meer

Thorsten Brinkmann

Deze zelfbenoemde 'serieverzamelaar' (Serialsammler) brengt allerlei voorwerpen, die door anderen zijn afgedankt, bij elkaar in zijn atelier in Hamburg.

Lees meer

Now or Never #4

Kunstenaars die net zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag staan in de schijnwerpers.

Lees meer

2017

+

Maaike Schoorel

“Mijn werk is luid en aanwezig, zoals gefluisterde woorden snoeihard kunnen aankomen.” - Maaike Schoorel

Lees meer

Folkert de Jong

Folkert de Jong is in veel van zijn werk een schepper van een universum dat wordt bevolkt door levensgrote mensfiguren van een van een humoristische grimmigheid.

Lees meer

2016

+

Sol LeWitt. A tribute

Sol LeWitt (1928-2007) is een van de belangrijkste grondleggers van de conceptuele kunst en de Amerikaanse Minimal Art.

Lees meer

Ante Timmermans

Performances, schilderijen, sculpturen en ruimtelijke installaties. De Vlaamse beeldend kunstenaar Ante Timmermans uit zich in verschillende disciplines, maar wordt vooral als tekenaar gezien.

Lees meer

Nick van Woert

Opgeleid als architect is Nick van Woert vooral geïnteresseerd in materialen, in hun functies en in hun betekenismogelijkheden.

Lees meer

Aukje Koks

In het werk van Aukje Koks worden objecten geschilderd, uitgeknipt, op de muur bevestigd of op een ander doek geplakt.

Lees meer

Fransje Killaars

De kleurrijke installaties van Fransje Killaars zijn driedimensionale schilderijen die bestaan uit handgeweven tapijten, stoffen en strengen wol in alle denkbare kleuren.

Lees meer

2015

+

Jason Akira Somma

Het cv van de jonge kunstenaar Jason Akira Somma bevat indrukwekkende namen als Lyon Opera Ballet, Walt Disney Imagineers, The Armory en het Guggenheim Museum.

Lees meer

Now or Never #3

Kunstenaars die net zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag staan in de schijnwerpers.

Lees meer

Mark Bradford

Mark Bradford haalt het materiaal voor zijn werk niet uit een winkel voor schilderbenodigdheden, maar uit zijn directe omgeving. Hij kiest daarbij vaak papierresten van affiches als uitgangspunt.

Lees meer

Mark van Overeem

Gedurende zijn carrière als kunstenaar is Mark van Overeem altijd al gefascineerd door grenzen, spiegelingen en herhalingen en de binnenruimte die door de grenzen ontstaat.

Lees meer

Jana Gunstheimer

Jana Gunstheimer weet een kosmos van valse realiteit te scheppen. In haar figuratieve tekeningen refereert ze aan de werkelijkheid, citaten uit de kunstgeschiedenis en de wetenschap.

Lees meer

Charles Avery

Charles Avery is een ontdekkingsreiziger van het ‘ouderwetse’ soort.

Lees meer

2014

+

UNEARTH

UNEARTH, een compilatie van foto’s, affiches, video’s en geluidsopnames uit de VN-archieven– toont bijna zeventig jaar geschiedenis.

Lees meer

The Vincent Award 2014

De prijs is een aanmoedigingsprijs voor een mid career kunstenaar met een grote invloed op de ontwikkeling van de hedendaagse kunst in Europa.

Lees meer

'Ik ben G.S. 3, the killer van Den Haag'

De laatste jaren maakt Van Eeden verhalende tekeningseries die samen een complex (misdaad)verhaal vertellen. Feit en fictie lopen hierbij continue door elkaar.

Lees meer

Jacco Olivier

Met behulp van de techniek van de videokunst weet Jacco Olivier de schilderkunst een nieuw gezicht te geven.

Lees meer

Daan van Golden

Reflecties, schaduwen, patronen en silhouetten spelen een belangrijke rol in het werk van Daan van Golden.

Lees meer